Springen

Sinds 1950 wordt er tijdens CH Eext op verschillende niveaus gesprongen door zowel pony’s als paarden. Met de uitbreiding van het aantal concoursdagen is ook het programma voor het springen geheel vernieuwd.

De springpony’s trappen CH Eext 2018 af op woensdagmiddag 16 mei. Zij kunnen deelnemen in de klasse BB tot en met ZZ. Op vrijdagmiddag 18 mei begint het springen voor de paarden in de klasse B. Daarna volgen de kwalificatiewedstrijden voor de paarden van L tot en met ZZ niveau.   

 

Met het toenemen van de niveaus worden niet alleen de hindernissen hoger, maar vraagt het af te leggen parcours ook om meer techniek van ruiter en paard. In 2013 voegde de organisatie van CH Eext voor het eerst een 1.40 rubriek toe aan het bestaande programma. Dit jaar wordt er zowel op zondag 20 mei als op maandag 21 mei op dit nationale niveau gesprongen.

Op Pinkstermaandag 21 mei zijn van alle klassen de finales te zien. De beste ruiters en amazones strijden dan tegen elkaar om de prijzenpot. Dit staat garant voor spannende wedstrijden voor zowel ruiter als publiek. Voor de winnaar van de grote prijs van Eext is een bedrag van 1500,- te verdienen.