Springen

Sinds 1950 wordt er tijdens CH Eext op verschillende niveaus gesprongen door zowel pony’s als paarden. Met de uitbreiding van het aantal concoursdagen is ook het programma voor het springen geheel vernieuwd.

 

Op vrijdagmiddag 7 juni begint het springen voor de paarden in de klasse BB en B. De andere wedstrijddagen volgen de kwalificatiewedstrijden voor de paarden van L tot en met ZZ niveau. De springpony’s kunnen deelnemen in de klasse BB tot en met ZZ op zondag 9 juni.    

 

Met het toenemen van de niveaus worden niet alleen de hindernissen hoger, maar vraagt het af te leggen parcours ook om meer techniek van ruiter en paard. In 2013 voegde de organisatie van CH Eext voor het eerst een 1.40 rubriek toe aan het bestaande programma. Dit jaar wordt er zowel op zondag 9 juni als op maandag 10 juni op dit nationale niveau gesprongen.

 

Op Pinkstermaandag 10 juni mei zijn van de klasse L t/m 1.40m de finales te zien. De beste ruiters en amazones strijden dan tegen elkaar om de prijzenpot. Dit staat garant voor spannende wedstrijden voor zowel ruiter als publiek.