Geen CH Eext in 202 vanwege Coronavirus

Met grote verslagenheid en een soort van opluchting hebben wij gisteravond naar de persconferentie gekeken op televisie. De kogel is door de kerk: het Nationaal Concours Hippique Eext 2020 kan geen doorgang vinden, en dus Patijn’s Paarden Revue ook niet…

Tijdens de vorige bestuursvergadering hebben we het Coronavirus besproken en wat voor gevolgen dat zou kunnen hebben voor het concours dit jaar. Verschillende scenario’s hebben we bij de kop gehad. Aflassen, geen publiek, verplaatsen… We hebben het nieuws nauwlettend in de gaten gehouden. Gisteravond kwam de maatregel ‘geen samenkomsten tot 1 juni’, op tafel. Dit betekent voor ons dat we CH Eext niet mogen organiseren van 22 mei t/m 1 juni. Wat wij bedoelen met ‘opluchting’ is dat er voor ons nu duidelijkheid is en dat geeft rust. Wel is het natuurlijk ontzettend jammer maar de volksgezondheid is nu belangrijker dan wat dan ook.

De optie om het te verplaatsen naar bijvoorbeeld het najaar hebben wij besproken in het bestuur… echter leven we momenteel in een zeer onzekere periode en weten we niet hoe bijvoorbeeld in september 2020 de vlag erbij hangt. Hopelijk is de corona pandemie dan ten einde. Maar hoe zal het zijn met de economische gevolgen? Veel bedrijven moeten hun deuren sluiten tot en met 6 april en draaien verlies of veel minder omzet dan normaal. Wij als bestuur vinden dat we geen aanspraak op onze sponsoren kunnen doen ten tijde van deze crisis. Daarom hebben we besloten dat er in 2020 geen concours plaatsvindt. Wel hopen wij als paardesportvereniging later dit jaar onze reguliere wedstrijden doorgang te kunnen geven. Dit najaar gaan we ons voorbereiden op de volgende editie, we zullen u dan betrekken in de plannen voor de editie van 2021.

Wij willen u veel succes en sterkte wensen de komende tijd, graag zien we elkaar, in goede gezondheid terug in 2021.