“Patijn’s Paarden Revue” Eext keert mogelijk terug

Eext – De organisatie van Nationaal Concours Hippique Eext onderzoekt de mogelijkheden om de succesvolle jubileumvoorstelling, Patijn’s Paarden Revue, op veler verzoek, in 2020 terug te laten keren in een vernieuwende vorm.
“Patijn’s Paarden Revue” 2019 was een spetterende, verrassende show waarin het paard centraal stond. Tal van showelementen uit de paardensport werden afgewisseld met theater en muziek.

“Was dit echt eenmalig?”
Vrijwel direct na afloop van de voorstelling ging de vraag al rond: “Was dit echt eenmalig? Ja, dit was echt eenmalig, ter gelegenheid van ons 90-jarig jubileum,” aldus Rienk Kluiving namens de organisatie van het jaarlijkse Concours Hippique in Eext. In de veronderstelling zijnde dat deze vraag in de euforie van het succes gesteld werd. Maar niks bleek minder waar, want tot afgelopen week ontving de organisatie nog steeds de vraag: “Komt Patijn’s Paarden Revue echt niet terug in 2020? Het was fantastisch!”. Deze vraag heeft de organisatie aan het denken gezet.

Vasthouden aan bestaande concept met nieuwe invulling
Vorig jaar trok de unieke outdoor theatervoorstelling ruim 1.500 bezoekers. Waar in de voorbereidingen de organisatie te horen kreeg: ‘wat is het nu eigenlijk voor een voorstelling en is het niet een te ambitieus plan’ overtrof de show een ieders verwachting. Patijn’s Paarden Revue bleek een schot in de roos. Mag het de organisatie lukken om de voorstelling terug te laten keren, is de organisatie van mening dat ze vast willen houden aan het bestaande concept, maar met een compleet vernieuwde invulling. Binnenkort hoopt de organisatie meer duidelijkheid te kunnen scheppen over de mogelijkheden om het succes terug te laten keren in 2020.

Foto’s Steven Stegen