Cast

van Patijn's paarden revue

Nick Kamerling (Patijn)

Nick heeft zich goed op de markt weten te zetten als acteur, theatermaker en presentator. Al vanaf jonge leeftijd zat Nick op Vooropleiding Theater de Noorderlingen en sindsdien heeft hij nooit meer het podium verlaten.

 

 

 

Martijje

Martijje Lubbers is een Nederlandse jazzzangeres, componist en tekstschrijfster. Ze is geboren en getogen in Grolloo, Drenthe, en treedt op onder de naam Martijje. Ze volgde de zangstudie aan het conservatorium te Groningen.

 

Maikel-Owen van Deest

Toen ik 16 was is het begonnen en naast onbekende producties heb ik ook rollen mogen spelen in de musicals The Phantom of the opera, les miserables, Into the woods, Jaques J, drie musketiers en vele anderen. Het is genieten tussen de lichten en decor stukken.

 

Miranda Bolhuis

Miranda Bolhuis uit Groningen studeerde Kunst en Kunstbeleid, richting theaterwetenschappen en is al van kinds af aan gefascineerd door allerlei vormen van podiumkunsten. Ze is een perfecte presentatrice en gespreksleidster voor elke gelegenheid. Door haar veelzijdigheid en theatrale capaciteiten weet zij in elke bijeenkomst de vaart erin te houden.

Toneelvereniging Concordia Eext

Dé toneelvereniging uit Eext Concordia mag tijdens dit spectakel niet ontbreken. Opgericht in 1902 en traditiegetrouw wordt er op de donderdag avond gerepeteerd zo ook voor “Patijn’s paarden revue”. 

 

T.O.G.I.D.O. o.l.v. Bert Strijker

Sinds 1999 staat dhr. Strijker met heel veel plezier voor deze fanfare. Op het conservatorium heeft hij de opleiding ‘Docerend Musicus Trompet’ gevolgd. Als trompet-docent heb ik een aantal leerlingen opgeleid die hun sporen in de muziek al ruim verdiend hebben en die bij muziekvereniging T.O.G.I.D.O. als dirigent van het leerlingenorkest hun carrière zijn begonnen.

 

The Serenade Sisters

The Serenade Sisters bestaat uit Josien van Beek, Liesbeth Korpershoek, Margot Kriek en Martijje Lubbers. De vier zangeressen hebben elkaar gevonden in hun onbetwiste liefde voor close harmony en The Andrews Sisters en hun grote zwak voor meeslepende liefdesliedjes.

Shows

van Patijn's paarden revue

The Future Guys

Het team bestaat uit een groep van zes jongelui die op speciaal daarvoor getrainde westernpaarden in een spectaculair en razendsnel tempo de meest adembenemende stunts uithalen. Sommige gevaarlijke stunts laten u het lef van de ruiter en het vertrouwen tussen ruiter en paard zien.

IJsbrand Chardon

IJsbrand Chardon is een Nederlands menner. Hij behoort al jarenlang tot de wereldtop bij het vierspanrijden. Al bij zijn eerste wereldkampioenschap won hij een gouden medaille. Hij heeft een imposante verzameling eremetaal binnen gehaalt, waarin de kleur goud overheerst.

Menteam Jannes Kinds

Menteam Jannes Kinds uit Balloo bestaat uit Jannes Kinds, Jeffrey Kinds, Alie Greving en Janny Kinds. Zij behoren op dit moment tot de beste vierspan ponymenners in Nederland. Jannes en team hebben zowel in 2015 als in 2017 deelgenomen aan de Wereldkampioenschappen vierspan pony’s.

Vereniging Het Groninger Paard

Het Groninger paard is niet zo bekend en dat moet veranderen! Vereniging Het Groninger Paard zet zich in voor behoud en promotie van dit zeldzame ras, omdat de eigenschappen die het paard vroeger al zo geliefd maakten (een braaf, werkwillig paard met uithoudingsvermogen) ook tegenwoordig garant staan voor een fijn en veelzijdig paard voor iedereen!

Vereniging Military Display

De uitbeelding van de oorlogsjaren zal gedaan worden door groepen die lid zijn van Vereniging Military Display. Zij houden zich bezig met het uitbeelden van de oorlogsjaren zowel Duits als geallieerd. Dit word gedaan in kleding van de oorlogsjaren en aangekleed met spullen uit die tijd.

Wouter Hazeleger

Een uniek span: Een postkoets met daarvoor 6 shires. De Shire is het grootste paardenras ter wereld, ze hebben een gemiddelde schofthoogte van 1.80m Wouter Hazeleger is in 2014 tijdens het 85-jarige bestaan van CH Eext als eens in Eext geweest, een spectaculaire show waar nog lang over nagepraat is.

Augustinus Hoekstra

Augustinus is al jaren actief in de paardensport en sinds 2010 ook in de tuigsport. Er wordt zowel regionaal als nationaal gereden met altijd Friese paarden voor de wagen. Zijn paarden hebben meegedaan aan de grote show tijdens Faderpaard en aan de Frisian Proms. Je komt zijn Friese paarden ook tegen tijdens de huldiging van de schaatskampioenen op het ijs in Thialf in Heerenveen. Tijdens Patijn’s paarden revue spant hij maar liefst 12 paarden voor de wagen.

Menteam P&K

Menteam P&K uit Eext met menner Rudolf Pestman aan de leidsels, maakt al jaren deel uit van het Nederlandse team bij de enkelspannen. 7 keer hebben ze het Nederlands kampioenschap weten te bemachtigen en ze hebben aan 4 wereldkampioenschappen deelgenomen.

Han Gankema

Han Gankema is gediplomeerd men-instructeur en runt mensportbedrijf De Hooghe Acker in Annen. Samen met zijn partner Erna Haaijer brengt hij hun Lipizzaners uit op nationale en vooral internationale menwedstrijden. Ooit reserve en  Nederlands kampioen bij de tandems, behoort hij nu tot de top tien van Nederlandse tweespan menners in Nederland.

Joris Wouda

Joris is 13 jaar en rijdt al een paar jaar 2 span wedstrijden met veel succes. Echter zijn liefde gaat uit naar 4 span rijden. En is nu de jongste talentvolle 4 span rijder in het noorden en gaat dit jaar impuls wedstrijden rijden. Hij lest ook regel matig bij Bram Chardon.

Joyce Heuitink 

Joyce Heuitink is een hippische duizendpoot. Ze reed Grand Prix met de door haar zelf opgeleide NRPS goedgekeurde hengst Wup, jureert nationaal tot en met Lichte Tour. Joyce komt samen met haar paard Gaudi Vita naar Patijn’s paarderevue. Het is een thuiswedstrijd voor Gaudi Vita, hij is namelijk geboren in de buurt van Eext.