Springen

Sinds 1950 wordt er tijdens CH Eext op verschillende niveaus gesprongen door zowel pony’s als paarden. Met de uitbreiding van het aantal concoursdagen is ook het programma voor het springen geheel vernieuwd.

Vrijdag 7 juni gaan we van start met de paarden in de B, L en M, dan zaterdag L t/m ZZ. Zondag BB en B paarden plus pony’s B t/m ZZ. Pinkstermaandag is de finale dag voor de paarden L t/m ZZ en de grote prijs van Eext 1.40 meter (vrije inschrijving).

Met het toenemen van de niveaus worden niet alleen de hindernissen hoger, maar vraagt het af te leggen parcours ook om meer techniek van ruiter en paard. In 2013 voegde de organisatie van CH Eext voor het eerst een 1.40 rubriek toe aan het bestaande programma. Dit jaar wordt er zowel op maandag 10 juni op dit nationale niveau (1.40m) gesprongen.

Op Pinkstermaandag 10 juni mei zijn van de klasse L t/m ZZ de finales te zien. De beste ruiters en amazones strijden dan tegen elkaar om de prijzenpot. Dit staat garant voor spannende wedstrijden voor zowel ruiter als publiek. Voor de 1.40m rubriek kan vrij geschreven worden hiervoor hoef je je niet te kwalificeren.